Свинско филе със зеленчуци

за 4 порции, 45 мин

Кухня
10:21 - 22 Юли 2019
2937
Свинско филе със зеленчуци

Продукти

400 г свинско филе

2 тиквички

1 патладжан

5 домата

2 глави лук

3 скилидки чесън

3 клонки мащерка

2 клонки босилек

1 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. масло

сол и черен пипер

40 г пармезан или друго жълто сирене - например кашкавал

 

Приготвяне

Тиквичките и патладжанът се нарязват на кубчета, доматите на полумесеци.

Лукът, чесънът, мащерката, листенцата босилек се наситняват. Всичко се смесва.

Зеленчуците се слагат в намазнена с 1 ч.л. зехтин или олио тавичка. Посолява се и се полива с останалия зехтин или олио.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 15 мин.

Свинското филе се нарязва на филийки с дебелина 2-3 см. Подправя се със сол и черен пипер.

Запържва се на висока температура в загрятото масло от всички страни до златисто кафяво.

Месото се добавя към зеленчуците, поръсва се с настъргания пармезан и се оставя в топлата фурна леко да се запече.

По-ефектно ще е да се приготви с цели чери домати.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.