Свинско филе със зеленчуци
за 4 порции, 45 мин
Продукти
400 г свинско филе
2 тиквички
1 патладжан
5 домата
2 глави лук
3 скилидки чесън
3 клонки мащерка
2 клонки босилек
1 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. масло
сол и черен пипер
40 г пармезан или друго жълто сирене - например кашкавал
Приготвяне
Тиквичките и патладжанът се нарязват на кубчета, доматите на полумесеци.
Лукът, чесънът, мащерката, листенцата босилек се наситняват. Всичко се смесва.
Зеленчуците се слагат в намазнена с 1 ч.л. зехтин или олио тавичка. Посолява се и се полива с останалия зехтин или олио.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 15 мин.
Свинското филе се нарязва на филийки с дебелина 2-3 см. Подправя се със сол и черен пипер.
Запържва се на висока температура в загрятото масло от всички страни до златисто кафяво.
Месото се добавя към зеленчуците, поръсва се с настъргания пармезан и се оставя в топлата фурна леко да се запече.
По-ефектно ще е да се приготви с цели чери домати.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.