Тагарев атакува: Лицемерно е да призовавате за мирни преговори, докато Русия води агресивна война

Правителството ще продължи да изпълнява своята програма, вкл. и частта с оказването на военна помощ за Украйна, заяви военният министър

Свят
19:02 - 08 Декември 2023
4407
Тагарев атакува: Лицемерно е да призовавате за мирни преговори, докато Русия води агресивна война

Скандирания „Оставка“ и „Довиждане“ прекъснаха на няколко пъти изявлението от парламентарната трибуна на министъра на отбраната Тодор Тагарев по време на дебатите за предоставянетон на неизправни зенитни ракети и комплекси, което в крайна сметка бе прието от парламента.

Министър Тагарев подчерта пред народните представители, че оръжията, които даваме на Украйна, са от излишъците на Българската армия, за да може украинската държава да защити своето население, градове и критична инфраструктура от агресията на Русия.

По думите на българска територия има и няколко групи украински военнослужещи, които минават през обучение по английски език и по инженерно-технически състав.

Има интерес от нашите военнослужещи, защото това би била една престижна за тях дейност, която ще повиши авторитета на Българската армия, заяви министър Тагарев на фона на поредните призиви от опозицията за оставка.

Той определи като „дезинформационни внушения“, че България ще бъде въвлечена във война с Русия заради военната си помощ за Украйна, напомняйки, че още над 50 страни помагат на Киев и не са във война с Руската федерация.

„Лицемерно е да призовавате за мирни преговори, докато Русия води агресивна война, с цел да възстанови Руската империя и центровете си на влияние. Правителството ще продължи да изпълнява своята програма, вкл. и частта с оказването на военна помощ за Украйна“, завърши Тодор Тагарев, който бе изпратен от редиците на БСП и „Възраждане“ с искането на оставката му.