Тайфунът Хинамнор погуби петима души в Русия

В Приморския край от днес е обявено извънредно положение

Русия
15:19 - 15 Септември 2022
1593
Тайфунът Хинамнор погуби петима души в Русия

Петима души са загинали в Приморския край на Русия вследствие на преминаването на тайфуна Хинамнор, предаде ТАСС, като се позова на регионалните власти.

"При тази извънредна ситуация на територията на областта са загинали петима души, а 17 от 34-те общини са били засегнати", пише в комюникето.

Регионът в руския Далечен изток бе връхлетян от първото от поредица природни бедствия в средата на юли - валежи предизвикаха покачване на нивото на водата в местните реки с до два метра. След това, в началото на този месец Приморският край бе връхлетян от тайфуна Хинамнор. Това доведе до сериозни смущения в транспортната инфраструктура, енергетиката, жилищното строителство и селското стопанство. По предварителни данни общият размер на щетите е почти 4 милиарда рубли, като сумата се уточнява.

96 души са били спасени при операции, над 300 - евакуирани. Към този момент едно населено място остава без ток, а достъпът до 10 е невъзможен поради причинени проблеми на пътната инфраструктура, заяви областният управител Олег Кожемяко.

В Приморския край от днес е обявено извънредно положение.