Тайното послание в тоалетите на Кейт и Елизабет II

Личности
16:35 - 20 Юни 2021
12124
Тайното послание в тоалетите на Кейт и Елизабет II

Моден експерт разкри тайното послание на розовите тоалети, които кралицата на Великобритания Елизабет II и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън избраха за последните си публични прояви, пише Daily Mail.

На 13 юни Нейно Величество се срещна с американския президент Джо Байдън и съпругата му Джил в замъка Уиндзор. За случая кралицата бе избрала светлорозова рокля с флорален принт и шапка в същия цвят. Визията си бе завършила с бели ръкавици и обувки на нисък ток.

Два дни по-рано съпругата на принц Уилям посети училището в Корнуол в компанията на първата дама на САЩ, където разговаряха с учители, ученици и техните родители. Мидълтън се появи в рокля с миди дължина в цвят фуксия на любимата си марка Alexander McQueen с коланче на талията за 1125 британски паунда.

На актуалния розов цвят бяха заложили и съпругата на британския премиер Борис Джонсън Кери, която заложи на рокля на Roksanda и съпругата на американския президент Джил Байдън, която завърши визията си с розово сако от туид.

Британският писател и консултант по цветовете Джулс Стандиш коментира, че розовото символизира добротата и състраданието. По думите й, четирите известни дами са избрали за събитията въпросния цвят, за да покажат на обществеността "желанието си да продължат напред" след трудната година.

"Жените, които ни вдъхновяват, ни показаха как могат да накарат най-горещия цвят на сезона да работи в тяхна полза. В същото време всеки от тях изрази посланието си към обществеността: яркорозовото изобразява увереност, жизнерадост и жажда за забавление, а пастелният нюанс олицетворява безкористния човек, който не обича да бъде в центъра на вниманието", поясни експертът.