Тайсън Фюри размаза шампиона Уайлдър

Актуални новини
08:25 - 23 Февруари 2020
4525
Тайсън Фюри размаза шампиона Уайлдър

Британецът Тайсън Фюри тотално надигра шампиона във версия WBC Дионте Уайлдър и отне титлата му в голям мач в Лас Вегас. Новият крал на бокса отказа Уайлдъри в седмия рунд, като го победи по зрелищен и убедителен начин.

Циганския крал, както го наричат, е голямата колоритна фигура в този спорт на последните години, но тази път затвърди мненията, че е боксьор номер едно.

Претендентът излезе към ринга на трон, сякаш сякаш предвкусваше победата и прегази непобедения Уайлдър, считан за страшилище на ринга с неговия поразяващ, нокаутиращ удар.

Тайсън не му даде шанс, прати го няколко пъти на пода, като само два от тях бяха отброени като нокдаун. Преди в седмия рунд реферът да спре боя, за да запази от тежки поражения главата на Дионте, кървяща от ударите на Фюри.

Мачът бе очакван като бой на века в тежката категория, след като двамата изиграха страхотен двубой преди 15 месеца, когато арбитрите обявиха равенство.

Още от рунд 1 обаче стана ясно, че Фюри е в настроение да доказва доминацията си. Той агресивно атакуваше, натискаше и търсеше боя.

Уайлдър изглеждаше тотално неподготвен за такъв подход, опитваше да търси своя контраатакуващ удар, който е свалял немалко опоненти.

Фюри обаче не го остави да разгъне ръката нито веднъж, държеше го в ъгъла, атакуваше го, удряше безпощадно. В третия и петия рунд Уайлдър бе на пода в нокдаун.

В седмия рунд "Циганският крал" отново прикова съперника си в ъгъла и с точна комбинация ляв и десен прав в брадата на Уайлдър донесоха победата на Фюри, технически нокаут. Съдията показа, че мачът трябва да бъде прекратен след рецитала на британеца: Край! Да живее новият крал!