Тъмносиният гуру Илиян Василев: Турски поток ни докара вируса

Политика
12:57 - 10 Март 2021
2309
Тъмносиният гуру Илиян Василев: Турски поток ни докара вируса

Жълтопаветният идеолог Илиян Василев изрази изключително интересна теория, че строежът на Турски-Балкански поток е докарал коронавируса в България. И индиректно обвини правителството, че едва ли не e докарало болестта заради работата по проекта.

Ето какво написа Василев:

Една година след първия случай на КОВИД-19 у нас - да си спомним откъде дойде и причината. Двата първи регистрирани случая бяха в Габрово и Плевен. Въпреки че информацията се криеше, поне в единият от тях връзката бяха италиански работници от компанията Аркад, базирана в Милано, епицентъра на заразата в Италия, които работеха по Балкански поток. Никакви мерки не засегнаха движението на италианските работници тъй като работеха по "стратегически обекти", който по нареждане на Борисов имаше изключителен статут - извън всякакви закони - и по отношение на движението на работници, и по отношение на разрешителни за работа на руски и беларуски работници, и на съгласувателни процедури за въздействие върху околна среда, археологически разкопки, контрол върху средствата.
Допълнително заради неспазването на мерки от всякакъв характер, технологична дисциплина, по безопасност на труда и т.н., и бързане, загинаха поне 5 работници, но медиите покриха тези престъпления.

Така че благодарение на Турски-Балкански поток внесохме вируса. Не че нямаше да дойде от другаде - нямаше как да останем изолирани, но да се знае.