Танева с извънреден брифинг: Не съм подстрекавала земеделци към измами!

Рекорден брой били проверките на министерството тази година

Актуални новини
16:18 - 08 Юни 2020
4689
Танева с извънреден брифинг: Не съм подстрекавала земеделци към измами!

Тази година Министерството на земеделието и Държавен фонд "Земеделие" е с най-завишеното ниво на проверки, като целта е справедливо разпределение на евро средствата.

Това обяви преди минути на извънреден брифинг земеделският министър Десислава Танева по повод появилия се в медиите запис, според който тя говори за злоупотреба с евросредства.

„Репликата ми е в посока на това, че ако даден бранш, който е в сектора на чувствителните - животновъдство, плодове и зеленчуци - постоянно говори, че дадено производство е само измама, той няма как да получи обществена подкрепа за това, че пари от данъкоплатците трябва да се дават за това производство при положение, че самите те смятат, че в него има измама“, обясни Танева. 

Тя поясни, че въпросната среща се е състояла по видеоконферентна връзка още през месец март – в началото на извънредното положение. Срещата било по повод възникналата пандемия, на която било обсъдено предложението, което България ще подаде към ЕК за възможността да програмираме хоризонтална мярка COVID-19 за компенсация на земеделските производители. 

Танева подчерта още, че всичко се докладва на Европейската комисия, а политиката на нейния екип включва именно завишените проверки.

„Никой не може да направи по-лошо за нас, отколкото самите нас!”, добави философски Танева.