Търговище получи голямо дарение за хората с увреждания

Общество
15:45 - 03 Декември 2022
1872
Търговище получи голямо дарение за хората с увреждания

Община Търговище получи голямо дарение на медицинско оборудване за хора с увреждания. Това се случва днес, когато се отбелязва Международният ден на хората с увреждания – 3 декември, информира говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Кметът Дарин Димитров уточни пред журналисти, че дарението е направено от германската неправителствена организация с турско име Basibüyük Internationale Hilfsorganisation gGmbH. Помощта включва десетки болнични легла, включително и хидравлични, инвалидни колички, столове за баня и тоалет, и други помощни средства за хора с увреждания.

Оборудването ще бъде разпределено между социалните услуги на територията на общината и многопрофилната областна болница в Търговище.

Както БТА информира, кметът Димитров съобщи за дарението в петък, пред членове на Съюза на инвалидите в Търговище, които заедно отбелязаха Международния ден на хората с увреждания. В организацията в Търговище членуват около 70 души от града и общината. Те приеха със задоволство вестта за помощта, предстои да заявят конкретните си нужди пред общинската администрация.