Тарикат: Близнак се представи за брат си, за да избяга от полицаи

Наложено му е административно наказание и запор над автомобила, който управлявал

Новини
08:30 - 21 Юли 2023
2632
Тарикат: Близнак се представи за брат си, за да избяга от полицаи

Близнак се представи за брат си, за да избяга от полицаи. Куриозният случай е в Бургас - униформени служители на реда спрели за проверка кола, управлявана от млад мъж.

Той се е представил за 29-годишен, за който е установено, че има криминално досие.

Този млад мъж е спрян от екип на Второ районно, изпълняващ служебните си задължения по охрана на обществения ред и контрол на пътното движение. Извършена му е проверка и същия не е представил документ за самоличност, както и свидетелство за управление на МПС, каза пред Нова тв полицаят Никола Тодоров от Второ РПУ Бургас.

След като извършват проверка в системата, колегите забелязват, че той има брат близнак, който е с пет предишни наложени административни наказания за управление като неправоспособен водач, добави Тодоров.

На шофьора е предоставена възможност да отиде да си вземе документите или да покани близък или роднина, който да го посочи и по този начин да му се възстанови самоличността.

Той е отказал всякакво съдействие на колегите, отказал е както връзка с роднина, така е отказал и подробности във връзка с неговия живот, които биха доказали от системата, че това е точно това лице, заяви още Тодоров.

Той уточни, че въпросния мъж никога не е имал шофьорска книжка.

Наложено му е административно наказание, запор над автомобила, който е управлявал и не е негова собственост, като е образувано и досъдебно производство, тъй като е пречил на служители да си изпълнят служебните си задължения.