Тарикат продава печеливши талони за лотарията на Васил Божков

Актуални новини
13:55 - 05 Март 2020
3361
Тарикат продава печеливши талони за лотарията на Васил Божков

Осъдиха мъж от с. Победа, обл. Ямбол, който продавал фалшиви печеливши билети от "Национална лотария". По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 1 година „лишаване от свобода“ спрямо Георги Т.

Той е подсъдим за това, че с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал в Д. И. заблуждение, като представил подправени 4 талони от „Националната лотария – моментни игри”, на които бил придаден вид, че са печеливши за парична печалба в различен размер (от 20 лв., 50 лв. и 100 лв.), като с това причинил имотна вреда на пострадалия в общ размер на 270 лева – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Георги Т. е подсъдим и за това, че на същата дата и на същото място, действайки в условията на продължавано престъпление, чрез нарушаване на гланца на хартията и добавяне на щрихи подправил официални удостоверителни знаци – 4 броя талони от „Националната лотария – моментни игри” – престъпление по чл. 276, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Георги Т. решил да си набави парични средства, чрез въвеждане в заблуждение на Д. И., като му представи подправен билет талон от „Националната лотария – моментни игри”, на който да е придаден вид, че е печеливш за парична печалба. За да не бъде установена подправката на лотарийния билет, обвиняемият решил да се възползва, че търговският обект не е оборудван с четец за проверка печалбите на лотарийни билети, а проверката се извършва лично и единствено от продавача, чрез визуален оглед.

Постановеното наказание е общо за двете престъпления. Присъдата на Районен съд – Ямбол, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Ямбол.