Тарикати докрай: Кръчмите лъжат с храната за вкъщи

Доставките са с подменени и евтини продукти, а порциите са наполовина

Новини
11:40 - 19 Октомври 2024
4695
Тарикати докрай: Кръчмите лъжат с храната за вкъщи

Ако поръчвате храна за вкъщи, имайте едно наум, че няма да получите това, което ще ви поднесат в ресторанта. Тъй като на масата в заведението се вижда точно какво и колко има в чинията, кръчмарите по-рядко си позволяват своеволия и гаври с клиентите.

Напоследък, обаче, посетителите много често остават разочаровани от доставените ястия – и като грамаж, и като качество.

Ако поръчвате салати за вкъщи, възможно е порциите да са наполовина по-малки, отколкото ако седнете на масата в кръчмата. Същото се случва и с други предястия и ястия. Тези номера прилагат и добре познати и уж реномирани и посетени вериги от заведения.

„Поръчахме салати, които често консумираме и бяхме неприятно изненадани когато видяхме миниатюрно количество в кутията. Отгоре на всичкото, зеленчуците бяха очевидно престояли, или събирани от други порции. Отвратително!”, разказаха за неприятната случка клиентите. В крайна сметка, хората са върнали доставената храна и са взели парите си обратно.

В същото време, когато са посещавали заведението, не са имали забележки – храната е била прясна, с нормален грамаж, какъвто е посочен в менюто.

Подобни истории се случват и при поръчка на основни ястия от различни ресторанти – вероятно келнерите пълнят кутиите със застояла, сготвена със стара мазнина храна, която има неприятен мирис и вкус.

В същото време, цените са достатъчно високи, за да се сервира храна с ниско качество, ядосват се потърпевшите.

Оплаквания от доставките на любимото на активното поколение суши също не са малко. Клиенти алармират, че срещу „скромната сума” от 40 лева, са получили спаружено суши, с примесено старо авокадо, което дори е покафеняло, вместо да има свеж зелен цвят. „Беше неприятно само като го погледнеш –очевидно бяха използвали стари плодчета, вече нарязани и престояли. Естествено, разчитат на това, че клиентът ще е достатъчно разсеян и няма да забележи.

С порциите картофки също почти винаги има разочаровани. Донесат ли ви в кутийка за вкъщи, не очаквайте да получите прилична порция. Със сигурност ще ви ударят в грамажа.

Издънки напоследък стават и с разнасянето на пици. Заради липса на персонал, вероятно, италианският специалитет се прави през пръсти, с малко добавки, а понякога оригиналните продукти се заменят с много по-евтини нашенски.

Клиент се оплака, че при поръчка на пица „Куатро формаджи”, която според рецептата трябва да бъде направена от 4 сирена, е получил пица единствено с малки бучки българско сирене отгоре. Отново подигравка с клиента – с идеята, че няма да забележи какво е сиренето и номерът с пестенето на материали ще мине.

За радост, в някои пицарии рекламацията е безпроблемна – в случай, че клиентът е недоволен, има вариант за връщане на парите, а ако поръчката е сбъркана, може да получите и една безплатна пица от заведението.

„Не стига, че храната в България е по-скъпа от тази в много други страни, не стига, че се плащат 3-4 лева за доставка, а накрая ти носят не това, което пише в менюто. Или пък просто гледат да ти скроят кокошкарски номера – да получиш престояла манджа, с подменени съставки и в малко количество.", възмущават се клиентите.