Търсен от Интерпол наркобос не ще наш адвокат

Актуални новини
13:54 - 26 Март 2020
1375
Търсен от Интерпол наркобос не ще наш адвокат

Издирваният по искане на бюрото на Интерпол в Анкара хърватски наркобос Ивица Мартич се е отказал от служебния адвокат, назначен му в София. Това е станало причина делото за 40-дневния му арест да бъде отложено от Софийския апелативен съд.

Мартич упълномощил друг защитник, който трябва да се запознае с документите, дали основание на българските власти да арестуват 67-годишния хърватин.

Чужденецът бе задържан на ГКПП-Калотина на 14 март т. г. по искане на Турция заради разследване за контрабанда на наркотици, което се води в Одрин. Мартич е заподозрян, че към 5 ч на 2 март 2020 г. на ГКПП-Капъкуле е изоставил товарен автомобил с прикачено полуремарке.

По-късно в него митничарите намерили над 523 кг екстази, а също и фенастин. Каква е версията на самия Мартич за незаконния товар засега не е ясно.

Делото, което трябваше да се гледа в апелативния съд в София, е по жалба на уличения срещу мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена му на 19 март от Софийския окръжен съд.

След като пристигнат всички документи от Турция, свързани с обвиненията за контрабандата, се очаква да започне процедура по екстрадиция в съда. Засега Мартич е задържан в софийския централен затвор.