Търсят кой е писал в тефтера на кметицата Иванчева

Прокурорите също не знаят кой е драскал паричните суми

Новини
13:10 - 15 Март 2019
1359
Търсят кой е писал в тефтера на кметицата Иванчева

Съдии искат да разберат кой е писал в тефтера на бившия кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева, която е подсъдима за искан подкуп от 500 000 евро. 

Преди няколко месеца от прокуратурата обявиха, че въпросното тефтерче съдържа сметки с площта на строителни обекти и съответните суми, които Иванчева щяла да иска като подкуп. В съда днес обаче стана ясно, че на две места в тефтерчето са писани цифри и думи с чужд почерк. По искане на прокуратурата съдът назначи нова експертиза, която да установи дали чуждият почерк не е на друг от обвиняемите по делото - Петко Дюлгеров.

Отстраненият кмет на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани преди близо година в центъра на София. Двете бяха обвинени, че поискали 500 000 евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижат преписката му за строеж в квартала.

През лятото на миналата година прокуратурата обяви, че при ареста на Десислава Иванчева в чантата й е открит тефтер, който се превърна и в основното доказателство по делото. В него имало записки, които според прокуратурата съдържали квадратура на строителни обекти и суми, които Иванчева щяла да иска като подкуп. Днес в съда обаче стана ясно, че на две места в тефтера има записки с чужд почерк. Като пример вещото лице Александър Апостолов посочи цифрата 40 000, която според него категорично не е писана от Иванчева.