Тасевски за скандала в Скопие: Вместо да оправим отношенията си, ние ги правим да стават по-зле

Спорт
14:04 - 28 Септември 2022
2359
Тасевски за скандала в Скопие: Вместо да оправим отношенията си, ние ги правим да стават по-зле

"Бях на мача, както бях и на двубоя в Разград", каза северномакедонецът Дарко Тасевски, който в момента е играч на Славия, а преди това дълго носи и екипа на Левски.

"Голямо бе разочарованието за мен. Наистина жалко за случилото се. Не е това отношението и мнението на по-голяма част от Северна Македония към България. Аз бях и на първия мач в Разград и там нямаше такова отношение към македонския химн. Всичко бе нормално и на базата на уважението в едно спортно събитие, каквото бе двубоят, завършил тогава 1:1.

Осъждам това, което се случи в Скопие. Познавам момчетата и от двата отбора и съм сигурен, че не приемат случилото се по време на двубоя. Сигурен съм, че ако скоро пак има такъв мач на национално или клубно равнище, това няма да се повтори като отношение.

Вместо да оправим отношенията си като съседни страни, ние ги правим да стават по-зле с такива прояви на отделни хора. Това е жалко. Говорих с хора от македонския футболен съюз и те ми признаха, че са разочаровани от постъпката на феновете при изпълнението на българския химн", зака още Тасевски пред "Дарик".

Той сподели и мнението си за българския отбор.

"Момчетата показаха голямо израстване при Младен Кръстаич. Играха с настроение и желание за успех и в двата двубоя. Дано продължат така и да радват българските привърженици на футбола. Има много талантливи, млади, български футболисти, които виждат, че може да се работи и по друг начин под ръководството на сръбския специалист и неговите помощници. Момчетата трябва да продължат напред и да ги владее отборния дух, когато играят под флага на България", смята Дарко.