Татяна Лолова пред Lupa.bg: Мили хора, благодаря ви за обичта !  

Много ми е тежко, но няма да се оплаквам

Култура
09:15 - 19 Март 2019
2572
Татяна Лолова пред Lupa.bg: Мили хора, благодаря ви за обичта!
 

„Обичта на хората към мен ме крепи да живея. Благодаря ви, мили хора за тази обич и енергия”. Тези думи сподели пред репортер на Lupa.bg голямата Татяна Лолова. Театралната прима за пръв път публично призна, че й е изключително тежко и все още не може да се съвземе след смъртта на съпруга си - художника Светослав Светославов – Славето, който почина на 85 години в края на миналата година навръх Коледа.

„Няма да се оплаквам. Никога не съм го правила. Но много, много ми е тежко, много ме боли. Около мен непрекъснато има хора, които ми помагат и които се отнасят с голяма обич към мен и съм й много благодарна”, разкри още 85-годишната театрална прима. Татяна Лолова гледа да не си стои много вкъщи, тъй като всичко й напомня за любимия й Слави, с когото бяха неразделни 55 години. Актрисата почти не изпуска културни събития и посещава често премиери на спектакли и книги. „Гледам да бъда силна и дори да се усмихвам”, каза, макар и с тъга театралната легенда.

Обичаната актриса сподели, че е изключително трогната, че Сатиричният театър, в който е преминала почти цялата й професионална кариера, ще я удостои с наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев. Церемонията „Златен Кукерикон”, на която ще бъдат отличени най-добрите сатирични спектакли и актьори, ще се състои на 7 април в Сатирата.

Лолова неведнъж е казвала, че възприема себе си повече като драматична, а не като комедийна актриса, но е наясно, че в очите на хората, е сатиричен творец.

На въпрос на Lupa.bg дали продължава да се чувства като Слънце, както сама бе заявила, талантливата и атрактивна актриса въздъхна и тихо прошепна: „Ох, ама и аз съм едно Слънце...”.