Тъжна новина - ракът победи Бистра Бошнакова

Топ
13:47 - 27 Февруари 2020 (обновена)
2551
Тъжна новина - ракът победи Бистра Бошнакова

Тъжна новина - ракът победи фотожурналиста Бистра Бошнакова. Колегата се лекуваше в България от онкологично заболяване в напреднал стадий.

50-годишната Бошнакова дълги години е работила за БТА. Нейни снимки са били по първите страници на вестниците. Снимала е почти всичко, но любими са ѝ тетралните репетиции, концертите и котките.

Нейна фотография на Крикор Азарян по време на репетиция на "Чайка" спечели награда в престижния конкурс "Шаварш Артин" преди години. Изложбата й "Покривите на София" обиколи Европа.

През декември близките на една от най-известните фоторепортерки у нас съобщиха, че тя страда от тежко онкологично заболяване в напреднал стадиш и има нужда от помощ.

"Приятели, Бистра e едно прекрасно момиче, което се нуждае от подкрепа. Тя има силата и куража да се пребори, оттам нататък сме ние. И трябва да се случи сега!", призоваха те и публикуваха банкова сметка за събиране на средства.

На 30 декември самата тя написа в профила си във фейсбук:

"Скъпи, верни приятели,

Пиша, за да ви благодаря. Благодаря ви, че дарихте средства и вложихте сърцата си в кампанията, която моята скъпа Златна организира! Искам да ви съобщя, че се събра една сериозна сума. Тя би могла да помогне за лечението ми, което, както знаете, ще продължи по-дълго, поради грешно поставената в началото диагноза.

Благодаря ви за прекрасния коледен подарък! Нека добрините, които сторихте за мен, се върнат при вас хиляди пъти!

Пожелавам на всички вас една незабравима 2020-та, пълна с радост, удовлетворение и обич! А здравето... да ви стиска за ръката и да не ви пуска! "

За съжаление, болестта надви лъчезарната фотографка, която е майка на 7-годишно момиченце.

Екипът на Lupa.bg изказва съболезнования на семейството на Бистра.