Тъжна вест: Почина дъщерята на Маргарита Петкова

Надежда Огойска си отиде на 9 юни след дълга битка с коварна болест, остави две деца

Ексклузивно
10:26 - 17 Юни 2019
59850
Тъжна вест: Почина дъщерята на Маргарита Петкова

Тъжна новина! Дъщерята на голямата българска поетеса Маргарита Петкова – Надежда Огойска, почина. Повече от две години Надя се бори с коварна болест, но в крайна сметка загуби битката на 9 юни. Лошата вест оповести самата Маргарита Петкова на стената си във фейсбук. Ето какво написа поетесата:

Надя си отиде на 9 юни в 23 ч. Изпратихме я на 14 юни. Това е просто конкретика. Другото го каза големият ми син: "Всички ние цял живот се страхуваме от мига, в който ще трябва да изпратим родителите си. Не искам да знам какво й е на майка ми."

Аз не искам никой никога да разбира това.

Благодаря на шепата приятели, които са неотстъпно до мен.

Благодаря на всички, които през тези мъчителни години на борба, ни подкрепяха.

Благодаря, че няма да коментирате под това официално, от мое име и от името на семейството ми, изявление. Моля ви да не сипвате сол в раната с добрите си думи, защото доброто боли два пъти повече от злото - повярвайте ми на юнашко доверие. Всички.

Само преди месец – на 13 май, Надя вдигна приказна сватба с дългогодишния си приятел Иван. Въпреки ужаса, пред който преминаваше, Надежда не спира да показва, че е избрала да върви по пътя на надеждата, вместо да се затвори в себе си, притисната от нелечимата болест.

Само преди месец Надежда вдигна приказна сватба, на която Маргарита Петкова сияеше от щастие

На красива сватбена церемония тя се врече във вечна вярност на мъжа, с когото имат две деца.

Lupa.bg изказва своите най-дълбоки съболезнования на Маргарита Петкова и семейството на Надя.