Тъжният Лионел Меси с два рекорда

Аржентина също с любопитно постижение на старта на Мондиал 2022

Спорт
15:02 - 22 Ноември 2022
2000
Тъжният Лионел Меси с два рекорда

Аржентинският нападател Лионел Меси изравни рекорда за най-много участия на Световно първенство.

Нападателят попадна в титулярния състав за мача от първия кръг на Мондиал 2022 срещу Саудитска Арабия. Турнирът в Катар е пети в кариерата на 35-годишния футболист.

Меси повтори рекорда на Антонио Карбахал, Рафаел Маркес (и двамата Мексико), Лотар Матеус (Германия) и Джанлуиджи Буфон (Италия), които също играха на пет Световни първенства.

Още двама играчи могат да повторят този рекорд на Мондиал 2022: Андрес Гуадрадо (Мексико) и Кристиано Роналдо (Португалия). И двамата играчи преди това са играли на четири световни първенства и бяха включени в окончателните състави за турнира в Катар.

В същото време Лионел Меси се превърна в петия футболист, който е вкарвал на четири различни Световни първенства (2006, 2014, 2018, 2022) след Пеле, Уве Зелер, Мирослав Клозе и Кристиано Роналдо.

Аржентина записа любопитен рекорд още на старта на Мондиал 2022. Гаучосите са първият отбор в историята на Световните първенства с четири играчи над 34-годишна възраст в стартовия състав.

Четиримата играчи в титулярния състав на Лионел Скалони, които са над 34-годишна възраст са Лионел Меси, Николас Отаменди, Анхел Ди Мария и Папу Гомес.

Меси също така изравни рекорда за най-много участия на Световно първенство.

Звездата на Аржентина се превърна и в петия футболист, който е вкарвал на четири различни Световни първенства.