Тъжният живот на Фаджоли - залози, дългове, заплахи и лъжи

Спрях да спя през нощта, а дълговете ми се увеличаваха, признава 22-годишния футболист на Ювентус

Нещо за четене
00:06 - 19 Октомври 2023
5744
Тъжният живот на Фаджоли - залози, дългове, заплахи и лъжи

"Видях как Тонали залагаше през мобилния си телефон, не можах да видя дали на футбол, или на други спортове, и го попитах какво прави, а той ми отговори, че и аз мога да го правя, защото движенията на парите не се проследяват. Тогава и аз започнах да залагам, защото и други го правеха и не трябваше да се притеснявам дали сайтовете са редовни или не. А се носеха слухове, че и той има огромни дългове", разказва Николо Фаджоли - младият футболист, който беше замесен в скандала с нелегалните залагания в Италия.

Италианските медии разкриват шокиращи подробности за хазартната зависимост на 22-годишния футболист и признанията му от пред прокуратурата.

Фаджоли признал, че е бил заплашван от собственици на нелегални платформи за залагания, на които е дължал пари, и че натискът върху него е продължил да нараства през последните няколко месеца. Той е разкрил също, че халфът на Нюкасъл Сандро Тонали му е предложил приложение за залагания в незаконни онлайн платформи и го е накарал да си направи акаунт там.

"Започнах да залагам в Тирения през 2021 г. по време на тренировъчния лагер на националния отбор до 21 години. В началото един футболист, разполагащ с много свободно време, в крайна сметка опитва тръпката от хазарта, за да преодолее скуката. С течение на времето това се превръща в мания.

През нощта бях спрял да спя. Колкото повече време минаваше, толкова повече дългове ме преследваха. Дълговете ми продължаваха да се увеличават и аз залагах само за да се опитам да компенсирам", признава с тъга Фаджоли.

"Казаха ми: "Ще ти счупим краката!" Имах толкова много дългове, че дори и да бях спечелил, нямаше да получа нищо от това", продължава той.

Футболистът настоява, че никога не е залагал на мачове на Кремонезе и Ювентус - единствените два клуба в кариерата му дотук.

"Ювентус ни предупреждаваше още от младежките отбори, че ние, футболистите, не бива да правим никакви залози, независимо дали използваме легални или нелегални платформи. Залагах на национални и международни мачове, но никога на Кремонезе или Ювентус.

"Първите залози, които направих, бяха на тенис събития, а след това на футбол. Случвало ми се е да залагам на мачове, които са в ход", продължава той, като разкрива, че веднъж е направил залог на живо на срещата Торино - Милан.

"Тогава сложих на равенство или победа на Милан, но загубих, защото Торино спечели с 2:1".

Фаджоли е залагал и на мачове от Шампионската лига като Порто - Атлетико Мадрид и Реал Мадрид - Интер.

"Бях натрупал дълг от 250 000 евро през септември 2022 г. и започна натиск от страна на мениджърите на незаконни платформи. Понякога покривах част от дълга, като отивах в Милано и си купувах луксозни часовници. Плащах с банков превод. Понякога сам доставях часовниците, а друг път собствениците на платформите ги вземаха от бижутериен магазин.

След септември 2022 г. започнах да залагам непрекъснато пред телевизора на всяко спортно събитие, което гледах, включително футбол, Серия "Б" и Лега Про (третото ниво на италианския футбол). Дори не мога да си спомня на колко събития съм направил залози. Никога не съм говорил за хазарта с директорите, футболистите или хората с договор в Ювентус, защото не се доверявах на никого.

Взех пари назаем от някои от моите съотборници, като казах, че искам да купя часовник за майка ми. Федерико Гати ми даде 40 000 евро, като го излъгах, че сметките ми са блокирани, все още трябва да му ги върна.

Раду Драгусин (който сега играе в Дженоа) също ми даде пари, както и някои от моите приятели в Пиаченца. Още 40 000 евро, чрез банкови преводи", продължава с признанията Фаджоли.

"Искам да поясня, че моите приятели и съотборници не са знаели причината, поради която съм взел парите назаем. Най-лошият момент беше между април и март 2023 г., когато бях толкова уплашен, че допуснах грешка по време на мача Сасуоло - Ювентус и бях заменен. Започнах да плача, когато седях на пейката, мислейки за дълговете си и проблемите със залозите".

Фаджоли е задлъжнял с огромни суми, направо космически. Дългът му стига умопомрачителните три милиона евро - 1.5 млн. към една от нелегалните платформи, 1.3 млн. към друга, 110 000 евро към трета, 31 000 евро към нелегална банка и други.

Фаджоли вече се споразумя с прокурорите и ще бъде наказан да не играе за седем месеца, като ще посещава и терапия, с която да се лекува от хазартната си зависимост.

Междувременно футболистът написа в социалните мрежи, че е направил много грешки и се извинява, но и че са се изписали куп неверни неща за него.