Тази вечер стартира последният за годината турнир от Големия шлем - US Open

Защитаващият титлата си Новак Джокович и Рождър Федерер започват срещу своите съперници след 18 часа, при жените Серина Уилиямс играе с Маша Шарапова

Спорт
12:20 - 26 Август 2019
1858
Тази вечер стартира последният за годината турнир от Големия шлем - US Open

Феновете на тениса тръпнат в очакване с това, което ще стартира тази вечер - в 18:00 часа българско време започва шоуто US Open в Ню Йорк.

В последния за годината турнир от Големия шлем на корта ще излязат едни от титаните сред мъжете в аристократичния спорт - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Лидерът в световната ранглиста Джокович ще защитава титлата си от миналата година, но Надал и Федерер ще направят всичко възможно да провалят плановете на сърбина.

Ноле и Роджър, които са в горната половина на схемата и може да се срещнат на полуфиналите, започват участието си днес с мачове съответно срещу Роберто Карбайес Баена и Сумит Нагал.

Бика от Майорка стартира във вторник с двубой срещу Джон Милман.

Сърбинът ще търси титла №17 от Големия шлем, докато испанецът и притежаващият рекорда швейцарец, ще се опитат да грабнат съответно 19-ти и 21-ви мейджър трофей в кариерите си.

В Голямата ябълка ще видим и сриналия се до 78-мо място в ранглистата - Григор Димитров, който е и единственият ни представител в надпреварата във “Флашинг Медоус” при мъжете и жените. Хасковлията ще излезе още в първия ден на турнира срещу италианския ветеран Андреас Сепи.

Две от най-големите имена в женския тенис - Серина Уилямс и Мария Шарапова, ще премерят силите си в първия мач от вечерната сесия на централния корт “Артър Аш Стейдиъм”, горе-долу от 2:00 часа българско време.

Американката ще се опита да изравни рекорда за всички времена на Маргарет Корт от 24 титли на сингъл от Големия шлем.