Театър Artvent отваря врати в Деня на София със „Заклеваш ли се в децата?“

Новото място за култура се намира в сградата на ВИАС

Култура
11:15 - 17 Септември 2024
606
Театър Artvent отваря врати в Деня на София със „Заклеваш ли се в децата?“

Театър Artvent отваря врати днес, в Деня на София, в аула „Максима“ на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), по-известен като ВИАС. Първото представление на неговата сцена ще бъде „Заклеваш ли се в децата?“ от Саломе Льолуш. В главните роли са Весела Бабинова и Владимир Зомбори, а режисьор е Крис Шарков.

Идеята театрално пространство да бъде разположено в академична институция се реализира за първи път и е част от стремежа на продуцентската компания Artvent да предоставя на публиката театрално съдържание и преживяване на възможно най-високо професионално ниво, споделиха оттам.

Целта на това партньорство е да обогати театралния живот на столицата, като съчетава традицията с актуалните тенденции в едно уникално за града културно пространство. За да се случи това, компанията инвестира в подобрения на залата, с които да осигури на зрителите пълноценна театрална обстановка и комфорт.

На сцената на новото място за театър през новия театрален сезон ще бъдат представяни спектакли, към които има изключително голям интерес от страна на публиката като „Чамкория“, „Това не го казвай!“, „Отчаяни съпрузи“, „Петък вечер“, „Неделя сутрин“, „Съседите отгоре“, „Премахни от приятели“, „Извънредно положение“, „Извънредно любовно“, „Извънредно неудобно“, „Всяка първа сряда“, „От всички страни“. Предстоят и премиерите на още няколко заглавия до края на годината.

Зрителите ще могат да гледат тук някои от най-харесваните български артисти: Захари Бахаров, Теодора Духовникова, Иван Бърнев, Стефания Колева, Димитър Рачков, Бойко Кръстанов, Александра Сърчаджиева, Анелия Луцинова, Деян Ангелов, Дарин Ангелов, Мария Сапунджиева, Здрава Каменова, Богдана Трифонова, Христо Пъдев, Павел Иванов, Филип Буков, Стоян Дойчев, Емил Марков, Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Даниел Пеев, Явор Бахаров, Керана и др. Захари Бахаров е съдружник и творчески директор на Artvent.