Теди Москов пред Lupa.bg: Йосиф Шамли беше душата на компанията

"Сбогом, Йоско! Ще ни липсваш!", написа и Явор Гърдев

Топ
13:07 - 29 Октомври 2019
7247
Теди Москов пред Lupa.bg: Йосиф Шамли беше душата на компанията

"Бог да го прости! Йосиф беше душата на компанията и на моя последен спектакъл "Редки тъпанари", бяха първите думи на известния режисьор Теди Москов пред Lupa.bg по повод кончината на актьора Йосиф Шамли.

"Йосиф правеше всичко с душа. Той бе човекът, на когото много разчитах за постановката. Беше добър човек, талантлив актьор и играеше с отдаденост", сподели още Теди Москов. Той добави, че на този етап не може да коментира дали спектакълът "Редки тъпанари" ще продължи да се играе с друг актьор на мястото на Шамли. "Сега не е моментът да коментираме това", каза пред Lupa.bg режисьорът.


"Сбогом, Йоско! Ще ни липсваш!", написа във фейсбук Явор Гърдев и публикува снимката на Калин Николов от репетиции на спектакъла "Хамлет" в Народния театър "Иван Вазов", чийто режисьор е той.

Заради внезапната смърт на актьора Народният театър отмени днешното представление "Братя Карамазови", в което участва Йосиф Шамли. Спектакълът няма да се играе и на 5 ноември. "Опит за летене" на 30 октомври също е отменено. 

На снимката горе: Йосиф Шамли (вляво)
в постановката на Теди Москов "Редки тъпанари"