Теди Салпаров остава в националния, с Йосифов си тръгват след Берлин или Олимпиадата

Не смятам, че ще е трагедия, ако аз и Виктор не сме в националния отбор, каза либерото

Спорт
22:09 - 23 Септември 2019
2888
Теди Салпаров остава в националния, с Йосифов си тръгват след Берлин или Олимпиадата

Ден след като обяви, че се оттегля от националния отбор по волейбол, либерото Теодор Салпаров коригира позицията си и каза, че ще остане за континенталната олимпийска квалификация през януари в Берлин.

След нея обаче той и капитанът на държавния ни тим Виктор Йосифов щели да прекратят кариерата си в него. Това Салпаров каза след завръщането от Словения, където България отпадна в 1/8-финалите на европейското първенство след 1:3 от домакините.

Самият Йосифов не е засягал до момента темата с отказването.

"Поел съм ангажимент да играя и на олимпийската квалификация през януари и след нея, ако не се класираме за игрите, приключвам. Със сигурност аз и Виктор Йосифов спираме с националния отбор, това е ясно. Вики не ви го е казал, но ние си го говорим отдавна.

Бяхме обещали да помогнем на България в този олимпийски цикъл и ще го направим и в последния турнир. Не смятам, че ще е трагедия, ако аз и Виктор не сме в националния отбор.

Това не означава, че няма да има волейбол в България. Има много млади момчета на нашите постове, които ще ни заместят достойно. Освен това за следващия олимпийски цикъл е наложително да сме с нов отбор”, каза Салпаров на летището.

“Какво се случи в Словения ли? Това е реалността, ако трябва да бъдем честни. С това, което показахме и тренирахме, и с тези загуби в контролите от по-посредствени отбори, аз го очаквах донякъде. Просто имах надежди и мечтаех, че можем да стигнем до 1/4-финал. Съперникът обаче бе много по-добър от нас в последните три гейма, докато първия го спечелихме малко и с късмет”, бе коментарът на Салпаров за отпадането.