Тен Хаг въпреки проблемите: Отиваме за победа на "Анфийлд Роуд"!

Ще бъдем без Магуайър и Фернандеш, но с Рашфорд и Шоу, заяви наставникът на Ман Юнайтед

Спорт
17:45 - 15 Декември 2023
2785
Тен Хаг въпреки проблемите: Отиваме за победа на "Анфийлд Роуд"!

Манчестър Юнайтед ще бъде без играч номер 1 във Висшата лига за ноември Хари Магуайър за гостуването си на “Анфийлд”. Защитникът е контузен и няма да успее да се възстанови за дербито с Ливърпул в неделя. Това разкри мениджърът на “червените дяволи” Ерик тен Хаг. Антони Марсиал също пропуска срещата. Маркъс Рашфорд и Люк Шоу обаче ще бъдат възстановени за двубоя с Ливърпул.

“Хари няма да бъде на разположение за предстоящите мачове, но не мисля, че ще отсъства дълго време. Люк Шоу тренира тази сутрин и мислим, че ще е на линия за неделя. Маркъс Рашфорд също”, заяви Тен Хаг. Това означава, че Ман Юнайтед ще е без 11 играчи от първия отбор, а сред тях е и Бруно Фернандеш, който е наказан.

Попитан дали има подкрепата на ръководството след поредните разочароващи резултати, нидерландецът отговори: “Усещам го, така ми казват. Няма проблем. Аз съм концентриран върху процеса, фокусиран съм върху това да направя отбора да играе по-добре и да подобря представянето на индивидуалните играчи. Не се разсейвам от слуховете за смяната ми. Не се вълнувам от това. Не сме постоянни и трябва да работя върху това отборът да играе на високо ниво за продължителен период”.

“Мисля, че всички са крайно мотивирани, когато отиват на “Анфийлд”. Знаеш, че ще е трудно. Всеки футболист иска това, иска това предизвикателство. Трябва да гледаш напред. Трябва да се поучим от миналата година”, допълни Тен Хаг. Миналата година Манчестър Юнайтед бе разбит със 7:0 от Ливърпул.

На въпрос как ще предотврати възможността играчите му да излязат със страх на “Анфийлд”, специалистът отговори: “Не съм видял миналия сезон да са се страхували там. Това беше лошо преживяване. Миналата година първото полувреме играхме доста добре и бяхме разбити след почивката. Това не може да се случва. Беше различен отбор. Отиваме там и ще бъдем уверени. Познавам играчите си и знам, че те ще бъдат уверени от началото до края. Ще трябва да се борим, но ще ги подготвим и отиваме за победа”.