Тенис терминатор : Съперникът на Гришо изигра 21 мача за 40 дни

Даниил Медведев стигна три финала преди топ 4 на US Open

Тенис
14:15 - 05 Септември 2019
3495
Тенис терминатор: Съперникът на Гришо изигра 21 мача за 40 дни

Последният съперник на Григор Димитров по пътя към финала на US Open – Даниил Медведев, се оказа истински тенис терминатор. 23-годишният руснак изумява в последните седмици, след като игра на три поредни финала, преди да се нареди до най-добрите 4 в Ню Йорк. Справка на Lupa.bg показа, че Медведев е изиграл 21 мача през последните 40 дни – иначе казано през ден е на корта, макар да няма впечатляваща физика (198 см, 83 кг).

За сравнение наш Григор е изиграл 8 мача за същия период. На самия US Open българската ракета имаше един съперник по-малко, тъй като във втория кръг почива заради отказването на хърватина Борна Чорич. Според мнозина тенис специалисти двамата са в топ форма към момента, но именно натрупаната умора при съперника ще е големият коз на Димитров, ако двубоят се проточи в по-дълги четири или пет сета.

Маратонът за московчанина започна в края на юли във Вашингтон (АТП 500), където победи четирима тенисисти, но накрая изгуби битката за трофея от Ник Кирьос. Веднага след това започна мастърса в Монреал (АТП 100), където се получи същият сценарий. Медведев се справи с нови четирима съперници, преди да отстъпи на финала от Рафаел Надал. Последва мастърса в Синсинати, с мач повече. Руснакът се разправи с петима противници, включително световния №1 Новак Джокович на полуфинала. Този път Медведев спечели и финала с победа над Давид Гофен. Това бе втората му титла от АТП за сезона, след като през февруари спечели „София Оупън” у нас.

След само седмица почивка от серията финали започна и US Open, преди който Медведев се изкачи до 5 място в световната ранглиста, най-високото досега в кариерата му. В Ню Йорк мнозина очакваха, че той няма да издържи на това убийствено темпо. Благоприятният жребий обаче му помогна, като двата му по-сериозни съперници бяха Стан Вавринка и ветерана Фелисиано Лопес. Сега на полуфинала Медведев се явява фаворит на хартия срещу Григор, според ставките на букмейкърите. По предварителна програма мачът е насрочен за утре вечер от 23:00 часа българско време.  

Снимка: БТА