Терзиев: Нека да се срещнем в Дарик. Г-жо Григорова, ще ви очаквам!

Кандидатът на ПП- ДБ отказа дебат по БНТ и Би Ти Ви

Актуални новини
13:20 - 02 Ноември 2023
4001
Терзиев: Нека да се срещнем в Дарик. Г-жо Григорова, ще ви очаквам!

Васил Терзиев прие поканата на Ваня Терзиева да дебатират за проблемите на София, но призовава той да е в студиото на "Дарик радио".

"В момента дискусията за проблемите на София са изместени от фиксацията на моя опонент върху медийните изяви. През месеца на кампанията участвах в общо шест дебата. В три от тях бях заедно с г-жа Ваня Григорова. Дебатите бяха публични пред очите на всички. Нека да направим поредния дебат с нея. Снощи и двамата получихме покана за такъв в "Дарик радио". Нека да се срещнем там. Г-жо Григорова, ще ви очаквам!

Поканата на Дарик е за днес от 17 часа.

На 29 октомври Би Ти Ви и БНТ поканиха двамата кандидати за кмет на София, които участват във втори тур, в телевизионен дебат по най-важните теми за бъдещото на столицата. Екипът на Ваня Григорова прие поканата за участие преди два дни. От щаба на Васил Терзиев не потвърдиха участие в общия дебат. Поради тази причина планираното общо студио в ефира на двете телевизии няма да се състои днес.

"Това обаче, което за нас беше важно, е когато са останали двама кандидати и когато говорим за управлението на града, да покажем и екипите, които биха се занимавали с това управление. Градът се управлява от кмет и неговия екип, от районни администрации и от общински съвет. Затова форматът, който ние предложихме, е да си говорим за проблемите на София и решенията с кандидатите за кмет, по един кандидат за районен кмет и по един представител от Общинския съвет. От другия щаб обаче категорично отказаха", заяви Терзиев.

Всички, които са работили с мен, знаят, че съм като язовец и хич не пускам лесно, каза той.

"Обидно беше да чуя думите, които г-жа Григорова използва за хората, с които бих отишъл на този дебат – секунданти, клакьори, патерици. Не, това са хора, които биха били основна част от управленския екип, с който ние отиваме да реформираме тази община", каза още той.