Тифозите на Аталанта искат загуба от Милан

Целта е да бъде прецакан Ювентус и да не участва в Шампионската лига следващия сезон

Новини
16:40 - 21 Май 2021
2779
Тифозите на Аталанта искат загуба от Милан

Феновете на Аталанта поискаха от отбора да загуби назидателно в неделя срещу Милан и така да изхвърлят Ювентус от следващото издание на Шампионската лига.

"Не бихме молили никога за нещо подобно нашите футболисти, но след несправедливостите на финала за Купата срещу Юве, смятаме, че така е редно сега!", заявяват тифозите. 

Бергамаските отстъпиха на Старата госпожа с 1:2 в сряда в спора за националния трофей, но недоволството от съдийството е голямо. 

"Щом италианската комисия и Футболната асоциация не взимат в ръце нещата, ние - отборите в Серия А, ще го направим", допълват още ултрасите. 

В последния кръг Аталанта е домакин на Милан, а Ювентус гостува на Болоня на Валентин Антов. 

Има още един замесен отбор в битката за Топ 4 и който заема последното вакантно място за най-комерсиалния клубен турнир - Наполи. Южняците са домакини на Верона и също се нуждаят от победа, тъй като Юве е пети, на пункт зад небесносините. 

Развръзката е много любопитна - вторият Аталанта е със 78 точки, а Милан и Наполи имат по 76. Бергамаските и неаполитанците имат и много по-добра голова разлика - по плюс 45 гола, докато росонерите са с 31, а торинската Стара госпожа е с плюс 36.

Във вторник феновете на Болоня също помолиха играчите публично да оставят сърцата си на терена в неделя срещу Юве.