Тийнейджър твърди, че е първият, който е превъртял видеоиграта тетрис

Уилис Гибсън достига ниво 157, което води до срив

Топ
17:58 - 04 Януари 2024
2813
Тийнейджър твърди, че е първият, който е превъртял видеоиграта тетрис

Тийнейджър от Оклахома Сити е станал първият играч, който е победил класическата видеоигра Tetris на Nintendo 34 години след пускането ѝ на пазара. Уилис Гибсън публикува в канала си в YouTube видеоклип, в който е заснет моментът, в който достига ниво 157, което води до срив на играта.

13-годишният младеж паднал на стола си и заявил: "Ще припадна, не си усещам пръстите".

Преодоляването на играта му отнело само 38 минути.

Забележително е, че допреди няколко години играчите смятаха, че е възможно да се играе само до 29-то ниво.

Популярната видеоигра, в която играчите подреждат падащи блокове в перфектни хоризонтални линии с нарастваща скорост, е създадена през 1984 г. от съветския инженер Алексей Пажитнов и придобива популярност след дебюта си на Nintendo Entertainment System (NES) и портативната конзола Game Boy на Nintendo през 1989 г.

Днес играта може да се играе на различни конзоли и платформи, включително и на мобилни телефони.

През 2010 г. професионалният състезателен геймър Тор Акерлунд успява да достигне ниво 30, като използва техника, наречена хипертапиране, при която играчът вибрира с пръстите си по начин, който движи контролера по-бързо от скоростта в играта.

Това накара и други геймъри да използват хипертапинга и други техники, за да видят докъде могат да стигнат - но до миналия месец само изкуственият интелект беше успял да достигне до истинската екранизация на играта.

Екранът на смъртта се появява, когато играчът достигне ниво, което води до срив на играта.

В края на 38-минутното му участие екранът на Уилис се срива и блоковете вече не падат, докато той побеждава играта.

Тийнейджърът, който в YouTube се подвизава под името Blue Scuti, играе играта от 11-годишен и е участвал в няколко геймърски турнира.

"Когато започнах да играя тази игра, никога не съм очаквал, че някога ще забия играта или ще я победя", споделя той в канала си в YouTube.

Освен че е победил играта, Уилис казва, че е счупил общия резултат и три други световни рекорда за Tetris.

Сега и други геймъри се опитват да подобрят рекордите на 13-годишното момче, като много от тях документират опитите си в социалните мрежи и уебсайтовете за видео стрийминг.