Тодор Кирков опъна знаме на Аржентина в центъра на София

Спорт
15:15 - 30 Декември 2022
5329
Тодор Кирков опъна знаме на Аржентина в центъра на София

В центъра на София, в близост до Националната библиотека "Свети свети Кирил и Методий", се вее четириметрово знаме на Аржентина в чест на световната титла, която "гаучосите" спечелиха в Катар. Оказа се, че балконът на столичната кооперация, от която се люлее от вятъра аржентинският флаг, е на бившия спортен журналист Тодор Кирков.

Някогашният популярен водещ на спортните новини по Би Ти Ви е запален фен на "албиселесте", като любовта му към този отбор датира още от световното първенство през 1978 година, когато е свидетел на живо на аржентинския триумф в Буенос Айрес.

Спортал разкрива, че след загубата на Лионел Меси и компания от Саудитска Арабия на старта на Мондиал 2022 Тодор Кирков е написал писмо до аржентинското посолство у нас заедно със своя малък наследник Никола.

В отговор журналистът, който работи като кореспондент за Южна Америка и Испания на британска икономическа медия, и детето му получават подарък - голямото знаме на Аржентина, което Кирков ще държи опънато на терасата до 1 януари 2023 г.