Тома Биков: Част от проектозаконите от декларацията на ПП-ДБ са писани от ГЕРБ

ПП няма никакво желание за диалог, по-скоро такова имат ДБ, заяви депутатът

Новини
08:46 - 17 Юли 2024
584
Тома Биков: Част от проектозаконите от декларацията на ПП-ДБ са писани от ГЕРБ

Никога не сме отказвали разговори с когото и да било, макар от ПП-ДБ да отказаха среща с нас точно преди месец, заяви Тома Биков от ГЕРБ-СДС пред Би Ти Ви. Част от проектозаконите в декларацията на ПП-ДБ са писани от ГЕРБ -СДС, например тези за КПКОНПИ са писани от Рая Назарян, заяви Биков.

Има два варианта - правителство на споделената отговорност с политически лица в него, а другият вариант е предсрочни избори. Готови сме да подкрепим декларацията на ПП-ДБ, но не и кабинет с втория и третия мандат. Няма гаранция какво ще се случи след 3 месеца. Участието ни в предходното правителство беше неуспешно, загубихме 100 хил гласа, а ПП-ДБ 250 000 гласа, каза още Биков.

Не виждам у ПП каквото и желание за диалог, виждам, че "Демократична България" има такова желание. Слава Богу, Кирил Петков и Никоай Денков не са в преговорния екип, вметна депутатът от ГЕРБ.

Но смисълът на изборите е резултатите от тях да бъдат прочетени - няма как третата политическа сила да задава формулата на управление, каза Биков. А и не знаем какво ще се случи след три месеца - може тогава да кажат "Искаме министри, ако не - вие сте мафия и сте корумпирани!". Този начин на диалог искам да променим - ако не си съгласен с нещо, те обявяват за мафия и корумпиран.

Не казвам, че да ходим на избори е хубаво, но всеки вот е с различен резултат и създават различна ситуация. Големият проблем е, че с всеки избори не можем да направим елементарен политически анализ и да зададем елементарни политически линии на движение.