Тома Биков: Рашков е причината Румен Гечев и Мартин Димитров да орат заедно

Бившият МВР шеф не можел да се похвали с нищо, дори Кирил Петков не успявал да измисли успех, твърди герберът

Политика
17:31 - 11 Август 2022
3905
Тома Биков: Рашков е причината Румен Гечев и Мартин Димитров да орат заедно

Бойко Рашков не организира честни избори. Той организира избори, които да бъдат спечелени първия път от ИТН(мафия, по думите на ПП), а втория път от ПП(шарлатани, по думите на президента Радев, който назначи Рашков).

Въпреки усилията му, той не успя да осигури мнозинство на партиите на промяната и по тази причина, те трябваше да се коалират с неговата бивша партия БСП. Такъв е анализът на бившия депутат от ГЕРБ Тома Биков, който той публикува във фейсбук профила си. 

И остро добавя:

"Това е причината Румен Гечев, Мартин Димитров и Георги Ганев да орат заедно народната нива в продължение на 7 месеца".

По думите на Биков единственото постижение в мандата на Рашков били "честните избори".

"Не съм чул дори Кирил Петков да е измислил някаква положителна лакардия за работата на този човек. Впрочем, в края на 47-ото народно събрание, управляващото мнозинство само беше разбрало, че нефелността начело на МВР е толкова тежка, че по-добре да отиде в КПКОНПИ, където ще се усеща само от политическите опоненти и няма да пречи на всички останали български граждани. Последното не беше разбрано вероятно само от контраразузнавача Атанасов - понастоящем лидер на демократическата общност. За незаконния и некадърен арест на лидера на опозицията вече има консенсус, че бил грешка. В този консенсус участва даже гореспоменатият контраразузнавач", пише още ораторът на ГЕРБ. 

А публикацията му идва по повод острата размяна на реплики между настоящия служебен МВР шеф и Рашков.

"Това, което трябва да се знае обаче е, че за връщането на Рашков от миналото в настоящето, отговорност носят ПП и ДБ. Те са тези, които днес трябва да отговорят на въпроса, какво точно свърши Рашков като вътрешен министър и струваше ли си да легитимират с безусловната си подкрепа един от мрачните герои на българския преход", добавя Тома Биков.