Томислав: Борисов се е оттеглил достатъчно, стига толкова

Ако има кабинет в този парламент, цената ще е твърде висока, смята бившият вицепремиер

Новини
16:49 - 27 Юни 2022
2663
Томислав: Борисов се е оттеглил достатъчно, стига толкова

Бойко Борисов се е оттеглил достатъчно, повече не бива да се оттегля. Така зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев коментира разкритието от по-рано днес на Росен Плевнелиев, че Борисов е готов да се отдръпне в името на евроатлантическо управление. Самият Борисов по-късно го опроверга с обяснението, че партията си има лидер и няма да я остави да е "брошка на ПП".

Запитан дали е възможно в рамките на този парламент да бъде излъчено правителство, Дончев отговори: Възможно е, зависи каква ще е цената. Но тя ще е висока - на база политически трансфери, няма да коментираме стойността на трансферите и купените съвести. Но ще е слабо и безпомощно, няма да свърши нищо.

Възможно, но след катарзис, отговори той за правителство на евроатрантическите ценности. Ако се смени изцяло модела на политиката и ценностите, ако има политически сили с ясни цели и принципи, обясни Дончев.

Неуважение към институциите - така Дончев коментира отказа на ПП и БСП да се отзоват на поканата на президента за консултации.

Съгласно конституцията всички партии трябва да си дават сметка, че трябва да ги спазват конституцията и законите, коментира ш шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. И обясни, че те не са отказвали участие в консултации, защото представляват граждани и заради тях трябва да има нормален диалог между институциите.