Томислав Дончев: Глупости са , че правителството контролира интернета

Доставчиците на видеосъдържание ограничават качеството, защото трафикът се е повишил, обясни вицепремиерът

Политика
17:28 - 22 Март 2020
2989
Томислав Дончев: Глупости са, че правителството контролира интернета

Вицепремиерът Томислав Дончев определи като "глупости" появилите се слухове, че ще бъде ограничена скоростта на интернета у нас заради извънредното положение и необходимостта от огромни мощности за комуникация на Националния щаб и властите. На брифинг в МС Дончев заяви, че правителството не контролира мрежата и няма инструменти за подобна дейност.

"Единственото, което са заявили доставчиците на видеосъдържание, е, че ограничават качеството, защото трафикът се е повишил. Просто сега хората си стоят вкъщи и гледат клипове и филми", каза още вицепремиерът.

Правосъдният министър Данаил Кирилов пък коментира темата за дерогацията.

„Вчера пресслужбата на Министреството на правосъдието даде подробно съобщение по темата. Уточнявам, че това е процедура, която започва по инициатива от министъра на правосъдието пред министъра на вътрешните работи. И, да, аз съм подписал такова писмо. Оттук нататък г-жа Захариева ще прецени как да извърши нотификацията на генералния секретар на Съвета на Европа. Ако някой е останал с убеждение, че с такава нотификацията прегражда изцяло правото на жалба, това не е така. По отношение на България, твърдя, че тази нотификация ще подобри положението ни като страна в делата пред Европейския съд по правата на човека“. коментира Кирилов.