Томислав Дончев: Нужда от рестарт има, демокрацията е в криза

Предлагаме това, което очакват хората, каза вицепремиерът

Политика
09:13 - 15 Август 2020
1027
Томислав Дончев: Нужда от рестарт има, демокрацията е в криза

Промените, които предлагаме съответстват на очакванията на хората. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в интервю за предаването „Тази събота“ по БТВ.

"Всеки оттук нататък, който твърди, че няма нужда от подобни промени трябва да се аргументира. В демокрацията, в държавата най-важни са правилата. Разбира се, персоните са важни, но те са на втори план. Този разговор за смяна на Конституцията е от десет – петнайсет години. За първи път имаме ситуацията и политически и обществена, която дава шанс на подобно предложение", каза той.

Дончев обясни, че тези промени не са се случили, защото не е събрана достатъчно парламентарна подкрепа. Мисля, че ситуацията е друга и шансовете да бъде осигурена подобна подкрепа са по-големи.

„Предложенията могат да станат и по-смели. Какво ще гласува в Конституцията едно Велико Народно събрание ще си реши самото то. Промените, които предлагаме, които съответства на очакванията на хората. Илюзия е, че един политик трябва да говори добре. Аз считам, че преди всичко един политик трябва да слуша добре. Тези предложения са именно резултат от добрия ни слух“, добави той.

"Нужда от рестарт има. Безспорен факт е, че демокрацията е в криза. Една реорганизация на начина, по който функционира държавата е шанс тя да бъде много повече в услуга на гражданите", подчерта вицепремиерът.