Томислав Дончев: Радев чертае апокалиптични сценарии

Актуални новини
14:40 - 27 Ноември 2020
1916
Томислав Дончев: Радев чертае апокалиптични сценарии

Не приемаме нито една от критиката на президента. Той не успя да произведе един документ. Чуваме непрекъснато критики, не чухме конкуренция на нито една наша идея. Това е едно политическо заяждане. Това заяви социалният министър Деница Сачева на извънреден брифинг, минути след като държавният глава коментира предприетите от управляващите мерки. 

Бюджетът е изключително насочен към хората. Спекулации са думите на Румен Радев, че хората няма да получат пари преди празниците. Ще направим всичко възможно, колкото е възможно повече хора да получат парите си преди Коледа, увери Сачева. 

Вицепремиерът Томислав Дончев също реагира остро на критиките на президента. 

Хубаво е в политиката човек да се изказва цветно, но тези думи не се потвърждават от нито една международна финансова институция. Да критикуваш е изкуство. Умение да промени дадена политика и нечие управление. Но алгоритъма на президента няма нищо общо с това изкуство.

Кого обслужва президентът Радев с чертаене на апокалиптични сценарии?

Болните, полицаите, медицинските служители, служителите на РЗИ? Не мисля. Това е скверна технология за трупане на политически дивиденти. И двата щама на коронавируса са опасни - и шипченският, и софийският, заяви Дончев от своя страна.