Тошко: Атанасова да си подаде отвод

Подозирам, че е имало обаждане по телефона от партийния й лидер, заяви Йорданов

Топ
14:18 - 26 Юли 2024
3691
Тошко: Атанасова да си подаде отвод

"Ако имаше морал в цялата работа или ако можеше г-жа Атанасова да си позволи да има морал, защото подозирам, че е имало звънене по телефона от партийният ѝ лидер, най-малкото, което щеше да направи, е да се даде отвод специално по този казус и да не участва. Тя може да го направи".

Това каза в кулоарите на парламента лидерът на групата на "Има такъв народ" Тошко Йорданов за очакваното решение на Конституционния съд по промените в основния закон.

"Тук има политическа намеса, която ще доведе до този резултат служебните кабинети да останат такива, каквито са, в което от друга страна има перверзна ирония, защото всъщност ГЕРБ ще получат всичко каквото искат - контрол върху служебните кабинети, премахване на нескопосаната съдебна реформа, а ПП-ДБ ще получат нищо - нямат контрол върху служебния кабинет, същевременно отпадат всичките предложения за съдебна реформа.

И перверзното в ситуацията е, че става с техните гласове, защото те заедно с ГЕРБ и ДПС гласуваха промените в конституцията", коментира той.