Тошко режисира: Сложи депутатите си в редица "роднина-милиционер"

Йорданов размести банките на ИТН, за да е сигурно, че няма диверсанти в групата

Ексклузивно
17:20 - 17 Юни 2022
9360
Тошко режисира: Сложи депутатите си в редица "роднина-милиционер"

Прелюбопитно разместване на депутатските банки в редицата на Има такъв народ разкриха народни избраници пред Lupa.bg. В четвъртък при гласуването на оставката на шефа на НС Никола Минчев законотворците на Слави Трифонов са били разбутани, за да е сигурно, че нито един няма да предаде лидера и няма да си позволи вот "против" или въздържал се. 

Сценарият, очаквано, бил написан от шефа на групата Тошко Йорданов - ден по-рано, при внасянето на 120-те депутатски подписа срещу Минчев.

А официално разместването се аргументира с отцепването на до днес петимата от ИТН, вече независими депутати и наложилото се заради това оредяване между банките. 

Така, за да няма съмнение, че всички подчинени на някогашния кукувец ще гласуват под строй срещу председателя, а идната сряда - и срещу правителството, се наредили един до друг на принципа "роднина-милиционер". Планът в стил работата на севернокорейските гранични власти, при който двама униформени с червената звезда дебнат за диверсанти, а трети наблюдава тях, бил замислен така: 

Един сигурен в лоялността към ИТН депутат сяда до друг, за когото се предполага, че може да измени на Станислав Трифонов. 

Интересното е, че имунологът проф. Андрей Чорбанов, уж декларирал вярност спрямо Дългия, но спряган за евентуална "люспа", е бил заставен да премести пулта си по-близо до Станислав Балабанов и непосредствено зад Тошко Йорданов и Виктория Василева. 

Проекто-премиерът Пламен Николов пък е имал за задача да следи адаша си Пламен Абровски.

Интересно е къде стои вече Христинка Иванова, чието име гръмна в скандала с партията като първоначално съгласила се да напусне Слави, а след това заплашена от представителите му в НС, се отказа.

Наши източници разкриха, че тя се е озовала на една ръка разстояние от стриктно придържащ се към политиката, диктувана от "Левски-Г" депутат, сакън да не сбърка с пръста си "правилните" бутони. 

И прясно напусналият ИТН варненец Кирил Симеонов е бил поставен под лупа за гласуването срещу Минчев. Днес вече той не издържа на напрежението и от трибуната заяви, че се маха, защото го е срам от предателството на партията спрямо избирателите му.