Тошко след разговорите с ексвеличията: Катенчарова дори не разбра, милата

Тези хора нямат представа как работи парламентът, идват с опорки, заяви Станислав Балабанов

Топ
12:22 - 30 Юли 2024
3181
Тошко след разговорите с ексвеличията: Катенчарова дори не разбра, милата

ИТН все още не са сигурни какво ще произтече от разговорите им в опит за съставяне на правителство. Шефът на парламентарната група Тошко Йорданов предпочита да минат всички преговори, стана ясно след като на първата им покана с първата част от бившата група на "Величие" дойде само Красимира Катенчарова.

"Хубаво е да се види какви хора има в НС. Като тръгнете да питате с кого работите и как вече е ясно. Дойде един представител на 6 човека, който нямаше представа какво трябва да се прави в държавата", обобщи той първия разговор.

Йорданов видимо бе подразнен, че не е забелязано добронамереното им желание да придвижат концепцията им за Белене. "Тя дори не разбра, милата. Може да се направи извод какви хора влизат в парламента", добави депутатът.

Станислав Балабанов определи случилото се като резултат от "емоционалното ходене и ходене на избори, когато хората демотивирайки се и подлъгани дават възможност на такива хора да ги представляват". "Те нямат представа за кризата, от която търсим изход, а идват с готова опорка без да са запознати на експертно ниво", каза той и призова хората да мислят, когато гласуват. ИТН са по-обнаддеждени от срещите с останалите депутати. "А не да изпадаме в драматично-лични мнения на една дама, която след тази среща ще се устреми към Историческия парк да пострелят с лък, да пояздят и да си починат от тази емоционална среда, в която сме всички", каза Балабанов.

Йорданов подчерта, че дори и искането на Катенчарова да влезе в комисията, каквото условие те постави за продължаване на преговорите, ИТН няма да има повече срещи с нея и колегите й. "Подходът им е неправилен, няма смисъл да се търси подкрепа от хора, които не разсъждават какво се случва. Тя не е наясно как функционира парламента", каза депутатът. Според него разговорът с другите групи няма да е на това ниво, а ще е по-професионален.