Тошко Йорданов: Руди Гела си бръсне дупето, това сериозен човек ли е?!

Любопитно
17:57 - 14 Юни 2022
22140
Тошко Йорданов: Руди Гела си бръсне дупето, това сериозен човек ли е?!

Напрежението между Тошко Йорданов и отцепилия се от "Има такъв народ" министър на спорта Радостин Василев тлее от поне няколко месеца, научи Lupa.bg от свои източници в партията. Двамата се сдърпали малко след като Василев бе назначен за министър на спорта.

Първоначално Йорданов подкрепял назначението му, въпреки че Слави Трифонов бил против, защото това министерство не му се нравило, а искал Министерството на земеделието и храните, което е далеч по-ресурсно. Хаджи Тошко обаче подкрепил Радостин Василев, явно надявайки се да може да го контролира.

Скоро обаче разбрал, че това не може да се осъществи, тъй като известния като Руди Гела в спортните среди юрист много бързо вирнал носа и започнал да се държи надменно със съпартийците си. При един от разговорите им преди няколко месеца, в който Тошко Йорданов се държал началнически, Радостин Василев му припомнил, че все пак той е министър и е по-високопоставен чисто йерархично. На което Хаджи Тошко отвърнал: "Абе, Руди, та ти си бръснеш задника, бе! Може ли при това положение да си сериозен човек? Съобразявай се, моля ти се!"

Репликата била казана пред няколко други депутати от ИТН, които избухнали в неподправен смях. Това доста обидило Радостин Василев и оттук нататък било ясно, че двамата са вече заклети врагове.