Общество
10:50 - 03 Юни 2019
3589
Тотев, къде си?

Кметът на Пловдив Иван Тотев напълно абдикира от задълженията си в най-критичния момент - когато потоп заля града и когато хората, полицията и пожарната се бореха с водното бедствие, негодуват с право местните. Справедлив гняв заля социалните мрежи, след като три дни градоначалникът не се появи никъде, за да успокои гражданите или да помогне на наводнения град. 

Пловдивчани направо са шокирани, че техният кмет ги остави на произвола на съдбата и до понеделник сутринта не е коментирал бедствената ситуация, както и не изрази по никакъв начин съпричастност, че управляваният от него град е под вода.

Според пловдивски медии Иван Тотев е заминал на поредната си почивка в чужбина. "В подобни случаи загрижените градоначалници си прекъсват ваканцията и бързат да помогнат на съгражданите си", коментират местните, цитирани от в. "Марица".

Кметът не присъства нито на свикания извънредно Кризисен щаб в неделя, нито на срещата на вътрешния министър Младен Маринов, който пристигна в понеделник сутринта, за да направи оглед на щетите и да начертае съвместно с местните власти план за бъдещите действия. На срещата в Областната дирекция на МВР в Пловдив днес дойде областният управител Здравко Димитров.

Пловдивчани коментираха, че липсата на Иван Тотев в този критичен момент още повече разклаща позициите му за евентуален нов мандат като кмет на ГЕРБ.

А истината е, че градът под тепетата не бе виждал такива порои и градушки от десетилетия. Улиците се превърнаха в гребни канали и не на шега хората извадиха лодки. Болници, къщи, молове, магазини бяха залети от водата.

Наложи се юношите на Ботев Пд Марио Усков и Атанас Янков да преплуват с кану подлеза на "Гладстон" и да извадят от водата няколко закъсали коли.

А кметът го нямаше...

Lupa.bg публикува някои от колажите по адрес на пловдивския кмет Иван Тотев, които се разпространяват през последните два дни в социалните мрежи.