Това ли е „ най-убедителната снимка на НЛО “

Направена е в Коста Рика преди 50 години

Мистика
18:45 - 08 Май 2022
6670
Това ли е „най-убедителната снимка на НЛО“

Ясна снимка с висока разделителна способност, направена от лек самолет, летящ над джунглите на Коста Рика, показва метален диск. Снимката с висока разделителна способност е наречена "най-убедителната снимка на НЛО някога". Публикувана е обаче 50 години след като е направена.

Операторът на въздушна фотография Серджио Лоайза използва специална камера за картографиране, докато лети над Коста Рика. Основната му задача е да проучи земята преди изграждането на водноелектрическа централа близо до вулкана Аренал в северните планини на южноамериканската страна.

Докато самолетът лети над езерото Кот на височина от около 3 километра, Лоайза прави няколко висококачествени снимки на езерото и околните тропически гори на интервали от 20 секунди. В единия кадър от 8:25 ч. сутринта се вижда лъскав метален диск, който според уфолозите прилича на класическа „летяща чиния“. Изглежда, че неидентифицираният обект е летял между двумоторния самолет Aero Commander F680 и земята.

Обектът се вижда само в кадър номер 300 от поредицата снимки и не е в предишния кадър на филма, нито в този, който е направен непосредствено след него. Никой, нито пилотът, нито тримата членове на екипажа, не забелязват нищо по време на полета. В зависимост от точната височина на обекта се смята, че е бил голям между 40 и 70 метра в диаметър.

Въпреки внимателния анализ от скептиците на НЛО, изображението на Лоайза не е обяснено досега. Дали това е извънземен космически кораб или трик на светлината, остава въпрос без отговор. Излагат се различни теории, според които това може да е отражение от езерото или фалшиво изображение. Но и това не се потвърждава.

„Това е едно от най-силните научни доказателства, че НЛО са реални“, казва Оскар Сиера, изследовател на НЛО от Коста Рика. Местна медия изтъква, че изследователите Ричард Хейнс и Жак Вали, които публикуват оригиналната снимка, са помолени от работодателите на Лоайза - Националния географски институт на Коста Рика, да не говорят за инцидента.