Трафикът на Tumblr се срина драстично

Ефективната забрана за качване на порно вече дава резултат

Новини
19:00 - 15 Март 2019
1357
Трафикът на Tumblr се срина драстично

Популярната сред по-младата аудитория платформа Tumblr отчита драстичен спад в трафика си – само за месец броят на посетените страници е намалял със 100 милиона.

Според данни от фирмата за анализ на уебсайтове SimilarWeb, проблемите на Tumblr започват, както се и очакваше, със забраната за качване на съдържание за възрастни, която влезе в сила от средата на декември м.г.

Само преди 3-4 години Tumblr беше най-бързо растящата социална мрежа и се радваше на многомилионна вярна аудитория. В края на миналата година платформата обяви, че въвежда пълна забрана за качване на ново порнографско съдържание и цензуриране на вече наличното. Алгоритмите, които следят съдържането, обаче допускат много грешки и често цензурират и нееротично съдържание.

Още от основаването си през 2007 г. Tumblr е място, което беше безопасна зона за порнография, провокативни артисти и хора с всякакви сексуални интереси. В резултат на това социалната мрежа през годините все повече и повече се пълнеше с порнографско съдържание, подреждано редом до материали от детски филми.

Седмици преди порно забраната Apple изхвърли Tumblr от сайта си за даунлоад на приложения, след като социалната мрежа не успя да филтрира порнографско съдържание с деца и то изтече в мрежата.

Tumblr е част от Oath, която е собственик на сайтове и приложения като HuffPost, Yahoo Mail, TechCrunch и други компании, свързващи всекидневно над 1 милиард потребители по целия свят. Всичките те са част от телекомуникационния гигант Verizon Communications.