Трактора въстана срещу Цветанов

Застрахователната компания на Алексей Петров обвини новия партиец в жестока репресия

Политика
13:52 - 27 Септември 2020
6422
Трактора въстана срещу Цветанов

Застрахователният гигант "Лев Инс", чиито активи притежава Алексей Петров по прякор Трактора, въстана срещу партията на Цветан Цветанов. В деня на учредяването й изпълнителният директор на компанията Павел Димитров обвинява бившия вътрешен министър в зверски репресии по времето, когато е бил в изпълнителната власт. Повод за негодуванието даде учредителната декларация на "Републиканци за България. Димитров критикува Цветанов, че е нагъл, некомпетентен и че е емблема на задкулисието.

Ето какви са съображенията на застрахователя:

"Г-н Цветанов,

С учудване научихме от медиите за учредяването на ПП „Републиканци за България” и сме възмутени от наглото Ви желание да оглавите този проект и чрез него да се върнете на политическата сцена в България.

В учредителната декларация казвате, че „България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие” както и, че политиките в страната са грешни и некомпетентно водени, но, г-н Цветанов, Вие бяхте на върха на управлението на силовото министерство в страната и имахте висока политическа позиция в не един кабинет. По това време Вие се доказвахте като авторитет в политиката и, като такъв, водехте най-шумните наказателни акции -  „авторитетно” преследвахте, „отговорно” раздавахте присъди от медиите и със „загриженост” унищожавахте малкия и среден  бизнес в страната.

Подценили сте българските граждани, които не са забравили, че струвате на страната ни милиони левове присъдени от Европейския съд в Страсбург, заради полицейско насилие и тормоз. Лошото е, г-н Цветанов, че струвате и човешки съдби.

Твърдите, че „обществената справедливост трябва да е преди всичко резултат от върховенството на закона”, но пропускате факта, че точно вие сте събирателен образ на слепотата на българското правосъдие, на пропуските в закона и на задкулисието в управлението. Данъчната проверка за придобитите от Вас 6 апартамента приключи тихомълком, но все още отеква в обществото, като върховна наглост и пример за корупция и далавери в България.

Казвате, че ще подкрепите и стимулирате българския бизнес, а точно Вие с полицейски произвол и с репресивни действия, психически и физически тормозехте хората от малкия и средния бизнес. Жертви на вашето поведение станаха и служителите на „Лев Инс” – най-голямата застрахователна  компания в България.

Въпреки доверието на повече от 800 000 клиента на компанията, Вие безцеремонно и без да се съобразите дори с чуждестранните инвестиции в дружеството,  впрегнахте целия държавен апарат срещу нас. Не последва нищо от действията Ви освен уронване името на ЗК „Лев Инс”  и нанесени психологически травми на служителите и семействата им.

Г-н Цветанов,

Ще признаете ли публично, че затворихте и унищожихте много компании, както се опитахте да направите и с ЗК „Лев Инс”. Ще се извините ли на служителите им за физическия и психически тормоз, който им нанесохте?

А помните ли очите на лекарите, които нарекохте престъпници от трибуната на Народното събрание? Ще се извините ли на тях?

Помните ли унижението, на което подложихте успешен министър, осъдил не Вас, а България в Страсбург?

Осъзнавате ли колко човешки съдби пострадаха от действията Ви?

Ако искате да наложите морал в управлението на България, то ще се съгласите ли независими експерти и НАП да възобновят и проведат отначало проверката на имотното Ви състояние? Не приемаме обясненията Ви, че средствата, с  които са закупени апартаментите Ви, се дължат на финансовите източници на тъща Ви. Дължите обяснение и кой ще финансира мерака Ви да влезете отново в държавното управление? Чии „унаследени” средства ще добруват за Вашия политически комфорт този път?

 Уважаеми учредители на „Републиканци за България“, Не се водете по „моралните ценности и чистите намерения” на Цветан Цветанов и Атанас Камбитов, и преценете дали влизането ви в политиката трябва да стане на всяка цена. Цветан Цветанов дължи отговор на въпросите, които не само ние, репресираните от участието му в политиката, но и цялото общество си задава.

С настоящата декларация призоваваме инициативния комитет на „Републиканци за България“, българската прокуратура и данъчни власти да покажат морал, честност и най-вече експертни и отговорни  качества и да възобновят всички разследвания на Цветан Цветанов по „Апартамент гейт”, като същите бъдат проведени и завършени, както за всеки един обикновен български гражданин, който не членува в политическа партия и не се ползва с привилегии и протекции.

Само тогава и при тези условия ще повярваме, че ПП „Републиканци за България“ може да дава обещание за промяна и за защита на обществените интереси".