Тръмп избухна: Джо Байдън е дементирал дядка

Свят
14:35 - 26 Октомври 2020
5572
Тръмп избухна: Джо Байдън е дементирал дядка

Кандидатът на демократите за американски президент Джо Байдън сгреши името на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп, като го назова с името на Джордж Буш, което предизвика вълна от подигравки в американските медии и социалните мрежи. А реакцията на самия Тръмп не закъсня и обяви съперника си за Белия дом за дементирал. 

„В каква държава сме се превърнали? Още четири години Джордж.... Джордж.. Ако Тръмп отново бъде избран, всички се окажем в друг свят", каза Байдън по време на събитие, част от предизборната му кампания.

Тръмп веднага коментира пред американските медии:

„Джо Байдън ме нарече Джордж. Не може да си спомни името ми. Трябвало му е малко помощ, за да се справи с интервюто. Картелът на фалшивите новини работи, за да прикрие това”. Така директно го обвини за дементирал дни преди вота за президент, на който републиканецът се бори за втори мандат. 

По време на свои предишни речи Байдън също правеше грешки. Той сбърка числото на смъртните случаи от коронавирус в САЩ като предупреждаваше, че ако Тръмп бъде избран отново, ситуацията с COVID-19 ще се усложни още повече. "Докато аз привърша речта си, те вече ще са 200 милиона", каза Байдън, в момент, в който жертвите на заразата в САЩ доближаваха 200 000.