Тръмп : Не искам война с Иран

Ако се стигне до военен сблъсък, това ще бъде унищожение, заяви президентът на САЩ

Новини
12:28 - 22 Юни 2019
2616
Тръмп: Не искам война с Иран

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е, че няма за цел война с Иран. Той обаче прредупреди, че ако се стигне до сблъсък, ще се стигне до "унищожение", съобщи Ройтерс, като цитира интервю на Тръмп пред Ен Би Си.

"Аз не се стремя към война и ако се стигне до война, това ще бъде унищожение, каквото не сте виждали преди. Но аз не се стремя да направя това", каза Тръмп пред телевизията в петък, след като отмени планиран въздушен удар срещу ирански цели в отговор на свалянето на американски дрон от Иран.

Държавният департамент опроверга информацията, че САЩ са изпратили послание до Иран с оманско посредничество, като определи съобщението като "иранска пропаганда", съобщи ТАСС.

"Съобщението, че вчера (в четвъртък - б.ред.) през нощта е било предадено послание на иранците чрез омански канал, е абсолютно невярно. Тези информации са чиста иранска пропаганда", съобщи говорителката на американското външно ведомство Морган Ортагюс в Туитър.

Вчера Ройтерс се позова на неназовани ирански правителствени източници и съобщи ,че иранското ръководство е получило през нощта срещу петък предупреждение от американския президент Доналд Тръмп за планиран американски удар срещу Иран, ако страната не се съгласи на преговори в определения от Вашингтон срок.