Тръмп с нападки към претендентите за президент на демократите

Президентът на САЩ се присмя на сенатор Елизабет Уорън, наричайки я "Покахонтас"

Свят
11:01 - 20 Февруари 2020
1004
Тръмп с нападки към претендентите за президент на демократите

Американският президент Доналд Тръмп отправи вчера нападки към претендентите за президентската номинация на демократите, предаде Асошиейтед прес.
Тръмп направи това по време на предизборна проява във Финикс, щата Аризона. Минути преди Тръмп да приветства симпатизантите си във Финикс, бившият кмет на Ню Йорк Майк Блумбърг направи дебюта си в предизборните дебати на демократите. Тръмп отправи нападки към Блумбърг.

"Чувам, че тази вечер ще го сразят - нали знаете, ще участва в дебат", каза Тръмп по адрес на Блумбърг, когото нарича "Мини Майк" заради малкия му ръст.
"Досега той е похарчил 500 милиона долара и мисля, че има 15 точки. Лудият Бърни има 30", заяви Тръмп.
Президентът на САЩ се присмя на сенатор Елизабет Уорън, наричайки я "Покахонтас" заради нейните твърдения в миналото, че произхожда от американското коренно население. Според Тръмп кампанията на Уорън е в застой. "За щастие, тя и без това се самоунищожи", изтъкна президентът.

"Не ни интересува кой ще бъде. Ще победим", категоричен бе Тръмп по отношение на бъдещия си съперник от Демократическата на американските президентски избори тази година.