Тръмп срина акциите на Facebook с 4%

Бившият американски президент нарече социалната мрежа „враг на народа“

Новини
13:34 - 12 Март 2024
2550
Тръмп срина акциите на Facebook с 4%

Бившият американски президент и настоящ кандидат за поста Доналд Тръмп докара проблеми за милиони на Meta, след като със свой коментар предизвика срив в цената на акциите на компанията зад Facebook, съобщават световните агенции.

През последните дни републиканецът започна да променя позицията си по отношение на евентуална забрана на китайската платформа TikTok в САЩ. "Това, което не ми харесва, е, че без TikTok Facebook може да стане по-голям, а аз смятам Facebook за враг на народа - по същия начин, както са и много от медиите", заяви Тръмп пред CNBC.

Той направи изказването преди началото на търговията. Тя не се разви никак добре за Meta - акциите на компанията спаднаха с 4%, като имаше моменти през деня, в които представянето им беше най-лошото от декември 2022 г. насам.

Тръмп има сериозна история на сблъсъци с компанията на Зукърбърг. След опита за метеж от 6 януари 2021 г. той беше изгонен за 2 години от Facebook.

Според експерти при евентуално негово завръщане в Белия дом вероятно той ще затрудни всякакви опити на Meta да придобива други компании.