Трансджендър магнат закупи „Мис Вселена”

От 1996 г. до 2015 г. съсобственик на компанията е 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп

Любопитно
00:37 - 29 Октомври 2022
6777
Трансджендър магнат закупи „Мис Вселена”

Анна Джакапонг Джакраджутатип е транссексуална жена, тайландски медиен магнат и новият собственик на компанията, която организира конкурса за красота "Мис Вселена". Би Би Си съобщава, че сделката е за 20 млн. долара.

Джакраджутатип е шеф на JKN Global Group, която продуцира телевизионни предавания в Тайланд.

Тя се надява да превърне конкурса за красота в събитие, което вдъхновява жените по целия свят, както и в същото време да стимулира туризма.

„Това е универсална платформа… Може да се превърне във вдъхновение за толкова много хора, по-специално жени, LGBTQ, за да могат да се променят, ако желаят“, каза тя пред медиите.

Анна открито разказва за преживяванията си като транссексуална. В изявлението си тя посочва, че "Мис Вселена" е "силно, стратегическо допълнение" към портфолиото на компанията ѝ. И добавя: "Стремим се не само да продължим нейното наследство, като предоставим платформа на вдъхновяващи личности от различни среди, култури и традиции, но и да развием марката за следващото поколение".

От 1996 г. до 2015 г. съсобственик на "Мис Вселена" е 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп. Той продаде компанията, след като двама телевизионни партньори заявиха, че няма да излъчват конкурса, заради коментарите на Тръмп за нелегалните имигранти по време на президентската му кампания през 2016 г.