Треньорът на Аржентина: Програмата е кретенска

Спорт
11:10 - 01 Декември 2022
2127
Треньорът на Аржентина: Програмата е кретенска

Старши треньорът на Аржентина Лионел Скалони остана недоволен от програмата за осминафиналите на световното първенство по футбол в Катар, която ще даде на "гаучосите" по-малко от 72 часа между мачовете с Полша и Австралия.

Аржентина спечели първото място в група С в сряда вечерта с победа с 2:0 над Полша и ще играе с втория в група D Австралия в следващата фаза. Мачът с "кенгурата" е в събота вечер.

"Мисля, че е пълна лудост да играем отново след два дни, след като сме спечелили групата си. Не мога да разбера това", каза Скалони на пресконференцията след срещата с Полша.

"В момента е почти един часа през нощта в четвъртък. Имаме петък, за да се подготвим за мача и в събота играем. Това не са нормални условия, но те са такива за всички. Първи сме в групата и смятам, че трябваше да имаме повече време за почивка", каза още аржентинският наставник.

"Предполагам, че нашите фенове ще се насладят на мача ни с Австралия. Днес ги зарадвахме, но не трябва да изпадаме в еуфория. Всеки мач на световното първенство е труден и всеки, който си мисли, че ще ни бъде лесно срещу Австралия, греши. Ние не сме фаворити. Може би смятате така, защото победихме, но ако мислите, че вече сме станали световни шампиони, сте в грешка", каза още Скалони.