Треньорът Венелин Анков изригна: Не петнете кикбокса с името на прокурорския син

Васил Михайлов има над 20 състезания по таекуондо ITF

Спорт
15:53 - 18 Юни 2022
6983
Треньорът Венелин Анков изригна: Не петнете кикбокса с името на прокурорския син

Треньорът на Спортен клуб Боец - Перник излезе с позиция относно скандалите около побойника Васил Михайлов. Според Венелин Анков спортът кикбокс неправилно се спряга по отношение на подсъдимия вече агресор, който раздава улично правосъдие из Перник.

Както вече стана ясно, 18-годишният Васил Михайлов преби 61-годишния бивш футболист на Миньор (Перник) Румен Андонов, който сега е президент на ФК Кракра 1919. 

Венелин Анков подчертава, че Михайлов е ставал шампион по таекуондо, но никога не е участвал в държавно първенство по кикбокс.

Пълното изявление на Венелин Анков във "Фейсбук":

„Тъй като получих много обаждания и запитвания, във връзка със случая Васил Михайлов, е време да внеса малко яснота публично. Като треньор и председател на СК Боец - Перник заявявам следното:

Васил Михайлов, никога не е бил състезател на спортен клуб по Кикбокс и Муай Тай "Боец" - Перник, никога не е бил картотекиран, не е играл под флага на нашия спортен клуб и не е тренирал при нас. Васил е идвал за спаринг тренировки и нищо повече. Васил Михайлов има над 20 състезания по таекуондо ITF, над три състезания по бокс и само две Републикански състезания по кикбокс. 

Нито една медия не го нарече таекуондист или боксьор, но кикбоксьор да! Васко Михайлов няма нито едно държавно първенство по кикбокс в рингов стил (фул контакт) и той е всичко друго, но не и кикбоксьор. 

Нито един наш състезател не е рецидивист и побойник. Всичките ни спортисти, завършили училище, продължават образованието си във висшите учебни заведения. Спрете да петните нашия спорт!!!".